Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nden Çerkezköy'de 8 Mart Etkinliği
11/03/2019 14:29:42
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nden Çerkezköy'de 8 Mart Etkinliği

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolasıyla Çerkezköy ilçesinde eğitim ve seminer programı düzenledi.

ÇERKEZKÖY'DE TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTSİZLİĞİ TARTIŞILDI

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çerkezköy Kadın Danışma Merkezi ve Çerkezköy Kent Konseyi iş birliği ile hazırlanan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliğinde Çerkezköy Kadın Danışma Merkezi Sorumlusu Uzman Psikolog Beril Buket Bağcı `Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği' hakkında sunum gerçekleştirdi. Uzman Psikolog Bağcı sunumunda cinsiyet tanımları, toplumsal cinsiyet kavramının oluşumu, sosyal rollerin dağılımı, değişimin basamakları, cinsiyetçi ifadeler, iş yaşamında kadın ve bireysel olarak yapılabilecekler gibi konularda katılımcılara bilgi verdi.

Etkinlik, Beril Buket Bağcı tarafından katılımcıların sorularının cevaplandırılması ve Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfice'nin gerçekleştirdiği teşekkür konuşması ile son buldu.