TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMI İDDİALARIYLA İLGİLİ KARARLARI KINIYORUZ
13/04/2019 18:53:23
SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMI İDDİALARIYLA İLGİLİ KARARLARI KINIYORUZ

İtalya Temsilciler Meclisi'nin Sözde Ermeni Soykırımı iddialarını resmi olarak tanıma ve Fransa'nın, 24 Nisan'ı "Sözde Ermeni Soykırımını Anma Günü" ilan etme yönündeki kararını şiddetle kınıyorum.

Osmanlı Devleti'nin varoluş mücadelesi verdiği I. Dünya Savaşı yıllarında yaşanan Ermeni Tehciri, tarihsel gerçekler çarpıtılarak "soykırım" olarak nitelendirilmekte ve Türkiye'yi uluslararası alanda zor durumda bırakmak, ülkemizi dış politikada taviz vermeye zorlamak ve popülist politikalarla siyasi rant elde etmek için gündeme getirilmektedir.

Tarihsel gerçekler ve uluslararası hukuk ilkelerine aykırı olarak İtalya ve Fransa'da alınan söz konusu kararlar karşısında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız ve Tekirdağ Milletvekilimiz Sayın Prof. Dr. Mustafa Şentop, "soykırım" kavramının uluslararası hukuk ile ilgili bir kavram olduğuna dikkat çekmiş ve tepki göstermiştir. TBMM'nin ev sahipliğinde Antalya'da düzenlenen NATO toplantısında ise bir Fransız parlamenterin Sayın Şentop'u hedef alan sözleri karşısında Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa'nın Afrika'daki eski sömürgelerindeki kitlesel kıyımlara dikkat çekmiş ve tarihsel gerçekleri hatırlatarak ülkemizin haklılığını ifade etmiştir.

Ülkemizi hedef alan politikalar karşısında devlet yöneticilerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha ilan ediyor ve İtalya ile Fransa'nın Sözde Ermeni Soykırımıyla ilgili kararlarını şiddetle kınıyorum.

Kadir ALBAYRAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.