TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nden Edirne'ye Kültür Gezileri
16/05/2019 15:26:11
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nden Edirne'ye Kültür Gezileri

Tarih bilinci ve vatan sevgisiyle kültür alanında vatandaşlara en iyi hizmeti verme ilkesiyle hareket eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı dolayısıyla Edirne'ye kültür gezileri düzenledi.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi'nin organizasyonuyla Edirne'ye düzenlenen ikinci sefere katılan vatandaşları Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak uğurladı.

Vatandaşlar Edirne'yi Gezerken Tarihimizi De Öğreniyor

Edirne gezileriyle ilgili olarak bir açıklama yapan Başkan Kadir Albayrak, "Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu sene de kültür gezileri düzenledik. Osmanlı Devleti'ne uzun yıllar başkentlik yapan serhat şehri Edirne, Selimiye Camii başta olmak üzere İslam âleminde önemli yeri olan mimari eserlere sahip. Ramazan ayı münasebetiyle vatandaşlarımızın hem tarihi camilerimizde ibadetlerini yerine getirmeleri hem de aileleriyle birlikte güzel vakit geçirmeleri için Edirne gezileri gerçekleştirdik. Geziye katılan vatandaşlarımız kültür varlıkları ve doğasıyla çok güzel bir kentimiz olan Edirne'yi gezerken, tarihimiz hakkında önemli bilgiler edindiler," dedi.

Edirne'nin Tarihi, Kültürel ve Turistik Mekânları Ziyaret Ediliyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayının manevi iklimine uygun olarak Selimiye başta olmak üzere Osmanlı Döneminden kalma pek çok caminin ve şehitliklerin yer aldığı Edirne'ye seferler düzenledi.

Edirne gezilerine katılan vatandaşlar sırasıyla, Sarayiçi Mevkiinde bulunan Eski Saray, Balkan Şehitliği, Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin yapıldığı Er Meydanı, Avrupa Müze Ödülüne layık görülen II. Beyazıt Darüşşifası ve Sağlık Müzesi, Lozan Antlaşması ile vatan topraklarımıza katılan Karaağaç'ta Tarihi Tren Garı ve Lozan Anıtı, Meriç Köprüsü, Mimar Sinan'ın ustalık eseri olan Selimiye Cami, çok kubbeli yapısıyla Osmanlı Mimarisinde özel bir yeri olan Eski Cami, Üç Şerefeli Cami, Edirne'nin tarihi dokusu korunarak modern ve estetik bir anlayışla düzenlenen meşhur Saraçlar Caddesi ve Kapalı Çarşı rehber eşliğinde ziyaret etti. İftar yemeği ile son bulan gezi programının ardından geziye katılan vatandaşlar dolu dolu bir gün geçirmiş olmanın huzur ve mutluluğuyla Tekirdağ'a döndü.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.