Başkan Kadir Albayrak'ın Aşure Günü Mesajı
09/09/2019 08:22:47
Başkan Kadir Albayrak'ın Aşure Günü Mesajı

Hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem ayının onuncu günü, Aşure Günü'dür.

Adını, Arapça'da 10 anlamına gelen "aşera" sözcüğünden alan Aşure Günü, Peygamberimiz Hz. Muhammed'in torunu ve dördüncü halife Hz. Ali'nin oğlu Hz. Hüseyin ile yakınlarının Kerbela çöllerinde şehit edildiği gündür.

Yaşanan bu elim olay kötülere karşı iyilerin, zalimlere karşı mazlumların ve haksızlara karşı haklıların yanında olmak gerektiğini göstermiştir. Bizler inananlar olarak doğruluk ve kardeşlik duyguları etrafında kenetlenmeli ve gönüllerimizi sevgi ile kötülüklerden arındırmalıyız.

Birlik, beraberlik, kardeşlik, yardımlaşma, dayanışma ve bereketin simgesi mübarek Aşure Günü'nün tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini ve yapılan ibadetlerin kabul olmasını diliyorum.

Kadir ALBAYRAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı