TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Başkan Albayrak Malkara Çavuşköy Et Kombina Tesisini Ziyaret Etti
26/11/2019 12:01:14
Başkan Albayrak Malkara Çavuşköy Et Kombina Tesisini Ziyaret Etti

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Avrupa standartlarında hizmet veren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Malkara Et Kombina Tesisini ziyaret etti.

Tesiste yapılan kesim hizmetlerini ve soğuk hava depolarını inceleyen Başkan Kadir Albayrak, veteriner hekimlerden günlük çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Albayrak'a Başkan Danışmanları Neşat Erdoğan ve Sertaç Balyemez ile Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Dr. Deniz Bozdoğan da eşlik etti.

HAYVANCILIĞI GELİŞTİRME KAPSAMINDA HAYATA GEÇİRİLEN EN BÜYÜK PROJE

Et Kombina Tesisi ile ilgili açıklama yapan Başkan Albayrak, Malkara Çavuşköy Et Kombina tesisinin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Kırsal Kalkınmayı Destekleme ve Hayvancılığı Geliştirme Projeleri kapsamında hayata geçirilen en büyük proje olduğunu belirterek, "Tarım ve hayvancılık her zaman ekonominin temeli olmuştur. Malkara Çavuşköy Et Kombina tesisi, Trakya'nın en büyük; Türkiye'nin ise ikinci büyük et kombina tesisidir. Bu dev yatırım bölgemizdeki et üretimine büyük katkı sağlayacak," dedi.

400 KÜÇÜK BAŞ, 200 BÜYÜK BAŞ KESİMİ YAPILABİLİYOR

Yapımına 2017 yılında başlanan tesisin toplam inşaat alanı 12 bin 500 metre kare. Tesiste kesimhane, soğuk hava depoları, et işleme alanları, laboratuvar, doktor ve veteriner odaları, revir, personel soyunma odaları, yemekhane, kafeterya, yönetim odaları, seminer salonu ve misafirhane bulunuyor. Tüm hijyen şartlarını sağlayan modern bir tesis olan Malkara Et Kombina Tesisinde günlük 400 küçük baş, 200 büyük baş kesimi yapılabiliyor. Tesiste ayrıca sakatat saklama odaları da bulunuyor.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.