Başkan Albayrak Türkan Bebeği Anma Törenine Katıldı
27/12/2019 16:59:38
Başkan Albayrak Türkan Bebeği Anma Törenine Katıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ergene ilçesinde düzenlenen Türkan Bebeği Anma Törenine katıldı.

Törende Başkan Kadir Albayrak'ın yanı sıra Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer ve İlhami Özcan Aygun, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, siyasi parti temsilcileri, STK'lar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Türkan Bebeği Anma Töreninde konuşma yapan Başkan Kadir Albayrak, "1984'te uygulanan zorunlu asimilasyon girişimine karşı düzenlenen protesto yürüyüşü sırasında annesinin kucağında vurularak öldürülen 18 aylık Türkan Bebeği rahmetle anıyoruz, dedi.

Anma Töreni protokol üyeleri tarafından yapılan konuşmaların ardından Türkan Bebek heykeline karanfil bırakılması ile son buldu.