TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Başkan Kadir Albayrak'ın 14 Mayıs Çiftçiler Günü Mesajı
13/05/2020 16:28:03
Başkan Kadir Albayrak'ın 14 Mayıs Çiftçiler Günü Mesajı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Kadir Albayrak, mesajında şu ifadelere yer verdi.

Toprağı işleyen ve temel gıda ürünlerini yetiştiren çiftçilerimiz, toplumsal iş bölümü içerisinde çok önemli bir yere sahiptirler.

Tarım faaliyetleri, teknolojik gelişmelere bağlı olarak değişime uğramış olsa da her zaman en önemli ekonomik faaliyetlerden biri olmuştur ve insanlık var olduğu sürece önemini korumaya devam edecektir.

Dünya'da yaşanan nüfus artışı ve gıda ürünleriyle ilgili artan talep, tarım sektörünün giderek daha önemli hale getirmektedir.

Küresel salgınla mücadele ettiğimiz böyle bir dönemde temel besin maddelerine ihtiyaç arttığı gibi, tarımsal üretimdeki devamlılığın da ne denli gerekli olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır.

Ülkemizin en verimli tarım arazilerinin bulunduğu güzel Tekirdağ'ımızın tarımsal üretim alanında büyük bir potansiyele sahip olduğunun bilinciyle Büyükşehir Belediyesi olarak çiftçilerimize sahip çıkıyoruz. 2014 yılından bu yana geliştirdiğimiz projelerle tarımsal verimliğin ve üretimin arttırılmasına büyük katkı sağladık. Tekirdağ'ı, tarım ve hayvancılığın Türkiye'deki merkezi haline getirme hedefiyle çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, sevgi, emek ve alın teriyle toprağı bereketlendiren çiftçilerimizin, 14 Mayıs Çiftçiler Gününü kutluyor, bereketli ve bol kazançlı bir yıl diliyorum.

Kadir ALBAYRAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.