TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Soylu Mahallesi İçme Suyu Hattı Törenle Hizmete Açıldı
04/12/2020 14:44:41
Soylu Mahallesi İçme Suyu Hattı Törenle Hizmete Açıldı

Hayrabolu ilçesine bağlı Soylu Mahallesi'nde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşu TESKİ'nin titizlikle sürdürdüğü çalışmalar sonucunda yapılan yeni içme suyu hattı ile yaşanan su sorunu kalıcı olarak çözüme kavuşturuldu.

440 nüfuslu Soylu Mahallesi'nde yaz aylarında, özellikle yağışların az olduğu dönemlerde yaşanan su sıkıntısını çözmek amacıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın talimatıyla harekete geçen TESKİ ekipleri, 28 Ağustos 2020 tarihinde başlattığı imalat çalışmalarını, 2 ay gibi bir sürede tamamlayarak mahalledeki su sorununu çözdü.

İçme suyu hattının açılışı için Soylu Mahallesi'nde bir tören düzenlendi. Salgın tedbirleri kapsamında gerçekleştirilen törende açılış konuşmasını yapan Soylu Mahallesi Muhtarı Osman Seyrel, "Yapılan bu hizmetin mahallemiz için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz.  Çalışmalarını kısa sürede tamamlayarak mahallemize içme suyu hattını kazandıran ve yaşadığımız su sıkıntısını çözen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'a teşekkür ediyoruz" dedi.  

Daha sonra kürsüye gelen TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz, "Kadir Albayrak Başkanımızın talimatı ile derhal çalışmalarımıza başladık ve kısa süre içerisinde projemizi tamamladık. Yörgüç'ten 8 km uzunluğunda 160 mm çaplı HDPE boru ile suyu Soylu Mahallemize getirdik. Hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Başkan Albayrak, "Yaptığımız Çalışmalar Sonucunda Tekirdağ Genelinde Altyapı Sorununu Büyük Ölçüde Çözdük"

Konu hakkında açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşumuz TESKİ bünyesinde yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda Tekirdağ ili genelinde önemli bir altyapı hamlesi gerçekleştirdik. Hayata geçirmiş olduğumuz bu proje de Soylu Mahallemizin su ihtiyacını uzun yıllar boyunca karşılayacaktır. Projenin, Soylu Mahallemiz ve civar mahallelerine hayırlı olmasını diliyorum. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tekirdağ için gece gündüz çalışmaya devam ediyor" dedi.

Proje kapsamında, ulaşım güzergâhlarından, tarım arazilerinden geçiş izinleri de alınarak 8 bin metre uzunluğunda ve 160 milimetre çapında HDPE hat borusunun imalatı tamamlandı. Proje ile Yörgüç Mahallesi İçme Suyu Deposundan Soylu Mahallesi Terfi Merkezine kaliteli içme suyu ulaştırılmış oldu.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.