TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
TESKİ Logo Yarışmasında Birinci Seçilen Mehmet Sarı'ya Ödülü Verildi
22/09/2014 16:36:15
TESKİ Logo Yarışmasında Birinci Seçilen Mehmet Sarı'ya Ödülü Verildi

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) tarafından düzenlenen kurumsal logo yarışmasında 1. olarak seçilen eserin sahibi Mehmet Sarı’ya ödülü Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak tarafından verildi.
TESKİ binasında gerçekleştirilen törende konuşan Başkan Albayrak, “TESKİ’nin logosunu belirlemiş bulunuyoruz. Logonun sahibi Mehmet Sarı’ya emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz ve hak ettiği ödülü takdim ediyoruz. TESKİ için, Belediyemiz için, Tekirdağ için hayırlı olsun” dedi. Ödül töreninde Mehmet Sarı’ya plaket ve katılım belgesi ile birlikte 10.000 TL’lik birincilik ödülü de temsili çek olarak takdim edildi. Ödül töreninde ayrıca logo yarışması jürisinde yer alan Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Poyraz, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Özcan Kabak ve TESKİ Bilgi İşlem Daire Başkanı Ertan Şerifoğlu’na plaketleri ve katılım belgeleri de Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve TESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Halim Orta tarafından verildi.
Logonun içerdiği anlamlar konusunda açıklamalarda bulunan Logo Sahibi Mehmet Sarı’da; “Logomuzda Tekirdağ ve TESKİ’ye atfen ‘T’ Harfi simgelenmiştir. T harfi üzerinde kullanılan açık ve koyu renkler şebeke suyu ve kanalizasyonu simgelemektedir. Ayrıca dinamik bir insan figürü de yaratılmaya çalışılmıştır. T’nin alt kısmındaki damla da başarının ifadesi olarak logo da yer almıştır” dedi. Ve hayırlı olması temennisinde bulundu.
Bilindiği gibi TESKİ Kurumsal Logo Yarışmasında daha önce açıklanan derecelere ait logolarla ilgili seçici kurul tarafından yapılan araştırma sonucu, “Daha önce birinci olduğu açıklanan SENART_1 rumuzlu logonun alıntı olduğu logo yarışması şartnamesinin 4.maddesinin (d) bendi uyarınca “özgün olup başka bir yerde yayımlanmamış olmaları, ayrıca diğer kurum ve kuruluş logolarını çağrıştırmamaları gerekmektedir.” kriterine uymadığı, daha önce ikinci olduğu açıklanan KRONOS_2 rumuzlu logo ile mansiyon ödülüne layık görülen BGM816_2 rumuzlu eserlerin logo yarışması şartnamesinin 2.maddesindeki “başka bir firma ya da ürünlere ait logolarla benzerlikler içermemeli, çağrıştırmamalıdır.” kriterlerini sağlamadığı gerekçesiyle yarışmadan elenmelerine, daha önce üçüncü olduğu açıklanan MS1212 rumuzlu Sakarya'dan Mehmet SARI'ya ait logonun birinci olmasına karar verilmişti.
 

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.