TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Başkan Albayrak, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ile Tekirdağ'da Sanayi ve Ticaretin Geleceğini Masaya Yatırdı
26/05/2015 20:12:10
Başkan Albayrak, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ile Tekirdağ'da Sanayi ve Ticaretin Geleceğini Masaya Yatırdı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen toplantıda Tekirdağ'daki sanayi ce ticaretin geleceğini masaya yatırdı.

Tekirdağ'daki artık her şeyi konuşmak gerektiğini belirterek sözlerine başlayan Başkan Albayrak, "Biz Tekirdağ'a hizmet adını verdiğimiz bir yola çıktık. Çıktığımız bu yolda Ticaret ve Sanayi odalarımızı da yanımızda görmek istiyoruz. Konuşarak tartışarak Tekirdağ için proje üretmek, hizmet üretmek istiyoruz. Bu yolda da böyle bir çalıştay düzenleme kararı aldık ki devamı gelecek. İleriki günlerde organize sanayi bölgelerimizle de bir çalıştay gerçekleştireceğiz. Ticaret ve Sanayi Odalarımızdan, Büyükşehirden neler beklediğine dair ayrıntılı birer rapor talep edeceğiz.

   Tekirdağ her şeyden önce bir sanayi kenti. Ticaret ve Sanayi alanında ülkemizde önemli bir yere ve konuma sahibiz. Bu yadsınamaz bir gerçek. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, Tekirdağ'ın kalkınmasını ve gelişmesini sağlamak için çalışıyoruz. Ancak Tekirdağ artık kabuğunu kırma aşamasında. Tekirdağ artık bir büyükşehir. Ve bu Büyükşehir çok ağır bir taş. Her platformda bu taşı hep birlikte kaldırmamız gerektiğini söylüyorum. İşte bu taşı kaldırırken bizim en büyük destekçilerimizden ve paydaşlarımızdan bir tanesi de Ticaret ve Sanayi Odamlarımız olacak.

Vizyonumuz; güçlü sanayisi, Tarım ve Hayvancılığı, Lojistik Yatırımları, Turizmi ve Üniversitesiyle, "Çevreye Duyarlı", tüm ilçeleri ile birlikte kentleşmesini tamamlamış, Yaşanabilir ve Mutlu bir Tekirdağ. Vizyonumuz içerisinde yer alan sektörlerin temsilcileri ile de toplantılar yapacağız. Biz Tekirdağ'a değer katacak, katkı sağlayacak, istihdam yaratacak ve çevreye zarar vermeyecek her türlü projenin ve yatırımcının önünü açmak için elimizden geleni yapmaya hazırız" dedi.

Toplantıda İlçe Ticaret Odası Başkanları da söz alarak beklentilerini ve yapılması gerekenler konusunda görüş ve önerilerini dile getirdiler.

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, Tekirdağ'ın tüm dinamiklerinin hayata geçirilmesi zamanının geldiğini dile getirerek, bu anlamda Tekirdağ'a fayda sağlayabilmek adına bir araya gelmenin ve birlikte hareket etmenin önemine değindi.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Enis Sülün, fuar alanı oluşturma projesinden bahsederek, Tekirdağ'a ve Trakya'ya değer katacak fuar projesi konusunda ayrıntılı bilgiler verdi ve destek istedi.

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva, Tekirdağ'ın Trakya'nın merkezi olduğunun altını çizerek komple Trakya'yı bir araya toplamak gerektiğini belirterek, Tekirdağ'da üretim yapan 1500 sanayi kuruluşunun sadece yüzde 10'unun vergi dairesinin Tekirdağ'da olduğunu, sanayi kuruluşlarının vergilerini Tekirdağ'a ödemeleri konusunda elbirliği ile çalışma yapılması gerektiğine değindi.

Hayrabolu Ticaret Odası Başkanı Mehmet Başol'da, Hayrabolu bağlantı yollarının ticaret anlamında büyük öneme sahip olduğunu ifade ederek bu konuda Büyükşehir Belediyesi'nden destek istedi.

Malkara Ticaret Odası Başkanı Ümran Bilgin de altyapı ve yol çalışmalarının ivedilikle yapılması konusunda isteğini dile getirdi.

Çalıştaya katılan tüm Ticaret Odası Başkanları, Meclis Başkanları ve iş dünyasının temsilcileri de görüş ve önerilerini dile getirdiler ve fikir birliği içerisinde Tekirdağ için yapılacak tüm çalışmalara katkı vermeye hazır olduklarını belirttiler ve toplantıyı düzenleyen Başkan Albayrak'a teşekkür ettiler.

Çalıştayın oldukça faydalı olduğunu ifade eden Başkan Albayrak'ta bundan sonra sık sık Ticaret ve Sanayi Odaları ile bir araya geleceklerini söyledi. TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa da TESKİ'nin genel yapısı ve yatırım programı ile ilgili iş dünyası temsilcilerine ayrıntılı bilgiler verdi.

Toplantı dilek ve temennilerle sona erdi. Toplantı sonunda Süleyman Kozuva tarafından Başkan Albayrak'a bir Fenerbahçe portresi hediye edildi. Toplantıda Genel Sekreter Yardımcıları Prof. Dr. Tamer Dodurka ve Mehmet Zeki Gürcün ile TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa'da hazır bulundu.  

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.