TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Köy Turizmini Canlandırma Projesi Kapsamında Köyler Fotoğraflanıyor
03/07/2015 15:23:29
Köy Turizmini Canlandırma Projesi Kapsamında Köyler Fotoğraflanıyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığınca hazırlanıp uygulamaya konulan Kırsal (köy) turizmi geliştirme projesi çalışmaları farklı boyutlarda tüm hızıyla devam ediyor.

Proje kapsamında teknik elemanlardan oluşan bir ekip, proje sahası kırsal mahalleleri tek tek gezip inceleyerek, çeşme, tuvalet ve benzeri eksiklikleri tespit edip giderme yolları için saha çalışmalarını sürdürmektedir.

Kırsal (Köy) Turizmini canlandırma projesinin farklı boyutunda ise Tekirdağ Fotoğraf Sanatı Derneği mensuplarından oluşan Mehmet Çevik başkanlığındaki heyet Malkara ve Saray'a bağlı proje sahası mahalleleri (Malkara'ya bağlı Elmalı ve Sarıpolat ile Saray'a bağlı Safaalan ve Bahçeköy) gezerek fotoğraflama çalışması yaptı. Fotoğraflama çalışması önümüzdeki günlerde Şarköy'ün Hoşköy, Uçmakdere, Gaziköy ve Kirazlı Mahallelerinde de devam edecek. 

Çalışmaya katılan 15 fotoğraf sanatçısı; iki gün boyunca sabahtan akşamın geç saatlerine kadar proje sahası dört köyümüzün (mahalle) başta doğal güzellikleri olmak üzere, sahip olunan tarihi, kültürel ve sosyal değerlere ilişkin fiziki mekan ve objeleri fotoğrafladılar.

Her bir mahalleye dair açılacak olan internet sitelerinde kullanılmak üzere görseller oluşturma amaçlı yürütülen bu çalışma yılın farklı zamanlarında da (Dört mevsim Tekirdağ) sürdürülecek.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak Kırsal (Köy) Turizmi projesi için farklı alanlarda çalışmaların devam ettiğini belirten Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan, "Proje sahası köylerimizde yapılan bu güzel fotoğraflama çalışmasına gönüllü olarak katılan Tekirdağ Fotoğraf Sanatı Derneği mensuplarına gösterdikleri çaba ve verdikleri emek için tüm hemşerilerimiz adına teşekkür ederiz" dedi. 

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.