TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Malkara'da Arıcılara 1156 Adet Arı Kovanı Dağıtıldı
30/11/2015 12:07:59
Malkara'da Arıcılara 1156 Adet Arı Kovanı Dağıtıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Arı Üreticiliğini desteklemek, geliştirmek ve teşvik etmek amacıyla uygulamaya koyulan Arı Kovanı dağıtımı Malkara'da gerçekleştirildi.

Arı Kovanı Dağıtım töreninde konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Proje kapsamında 11 ilçede yaklaşık 10.000 arı kovanı dağıtılacağını belirterek, "Bugün projenin ikinci ayağı olan Malkara'dayız. Malkara'da bulunan 149 üreticimize 1156 arı kovanı dağıtacağız. Arı üreticilerimizi desteklemek ve üretimi teşvik ederek geliştirmek amacıyla bu projeye başladık. Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi kapsamında 5 yıl boyunca il genelinde 2000 ailenin üstünde bir kesime 50.000 arı kovanı dağıtılacak ve Tekirdağ tarımına ciddi oranda katkı sağlanacaktır. Projenin ve dağıtılan kovanların üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan'da birer konuşma yaparak projenin hayırlı olması temennisinde bulundular.

Konuşmaların ardından Malkara'da faaliyet gösteren Arı üreticilerine arı kovanları Başkan Albayrak'ın yanı sıra diğer yetkililer tarafından dağıtıldı.

Projeden memnun olduklarını ifade eden Malkaralı arı üreticileri de Başkan Albayrak'a ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ettiler.    

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.