TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Çerkezköy'de Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri Düzenlendi
Çerkezköy'de Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri Düzenlendi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tekirdağ Meslek Edindirme Kursları (TEMEK) kapsamında Çerkezköy'de açılan Yaş Pasta Yapımı Kursu kursiyerlerinin ürettiği ürünler; 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde; Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çerkezköy Belediyesi ve Çerkezköy Kent Konseyi işbirliği ile düzenlenen etkinlikte, Çerkezköy halkına ikram edildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine bağlı Çerkezköy Kadın Danışma Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Kaan Gaytancıoğlu da katıldı.

Dr. Kaan Gaytancıoğlu konuşmasına Nazım Hikmet'in "Bulutlar Adam Öldürmesin" isimli şiirinin dizeleri ile başlayarak, "Çalışma hayatındaki kadının verdiği mücadelenin ilk önemli meşalesi de 8 Mart 1857'de yakılmıştır. Anılan günde Amerika'daki 129 kadın işçi, çalışma şartlarının iyileştirilip, sürelerinin kısaltılarak hakça ve insanca bir seviyeye çekilmesi adına verdikleri mücadele esnasında çıkan arbedede yanarak can vermişlerdir. İşte, Birleşmiş Milletlerin de kabul ettiği üzere, her 8 Mart bu yaşananlara atfen Dünya Emekçi Kadınlar Günü ya da yaygın adıyla Dünya Kadınlar Günü olarak anılmakta ve kadının haklı direnişi yüceltilmektedir. Biz de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak'ın da bu konudaki hassasiyetini bilerek, kadınların daha huzurlu yaşayabileceği bir Tekirdağ ve Türkiye için üzerimize düşen görevi bilmekteyiz ve yerine getirmeyi bir borç olarak görüyoruz." dedi.

Konuşmalar ve ikramlar sonrasında, Çerkezköy Kent Konseyi'nde seramik sanatçısı Zeynep  Kazmacı Onganer'in seramik sergisinin açılış kurdelesini Dr. Kaan Gaytancıoğlu, Kent Konseyi başkanı Funda Serfiçe ve Çerkezköy Kadın Danışma Merkezi Sorumlusu Uzman Psikolog Beril Buket Bağcı birlikte kesti.

Güncel Haberler