TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde Şarköy, Muratlı ve Malkara İlçelerinde Etkinlik Düzenlendi
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde Şarköy, Muratlı ve Malkara İlçelerinde Etkinlik Düzenlendi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Şarköy, Muratlı ve Malkara ilçelerinde bir dizi etkinlik düzenlendi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin Şarköy Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği "Kadına Yönelik Şiddet" konulu seminer Şarköy Belediye Düğün Salonu'nda düzenlendi.

Kadınların yoğun katılımıyla gerçekleştirilen seminerde şiddetin nasıl tanımlandığı, türleri anlatıldıktan sonra kadınların ve çocukların üzerindeki fiziksel, psikolojik, toplumsal etkileri üzerine konuşuldu. Şiddetle mücadelede bireysel ve kurumsal olarak neler yapılabileceği konuları ele alındı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezleri ile Muratlı Belediyesi iş birliği Muratlı ilçesinde de yaklaşık yaklaşık 200 kadının katıldığı "Türkiye'de Kadın" konulu bilgilendirme sunumu gerçekleşti. Psikolog Gülden Şentürk'ün konuşmacı olarak katıldığı programda, kadının eğitim ve iş hayatında karşılaştığı güçlükler ve kadına yönelik şiddet ve önleme çalışmaları ele alındı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü programları kapsamında Malkara İlçesinde de etkinlik düzenlendi. Malkara Kültür Sarayında gerçekleşen program "Atatürk Gözünden Kadın" isimli barkovizyon gösterimi yapıldı ve akabinde Süleymanpaşa Kadın Danışma Merkezi Psikoloğu Damla Erkan'ın sunumuyla Kadın Danışma Merkezleri tanıtıldı. Program Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul'un günün anlam ve önemine yönelik konuşmasının ardından `İnci ARAL ile Kadın, Hayat, Kitap' isimli söyleşi ile devam etti. Program İnci Aral imza günü ile son buldu.

Programların sonunda kadınlara Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Aile ve Toplum Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Kadına Yönelik Şiddeti Önleme El Kitapçığı" dağıtıldı.

Güncel Haberler