Otizmin Farkındayız Etkinliği Tekira'da Düzenlendi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında Tekira'da bir etkinlik düzenledi.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Toplum Hizmetleri Şube Müdürü Hasan Gücüyener ve Engelli Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü personellerinin katıldığı etkinlikte renkli görüntüler oluştu. Otizme dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla "Otizmin Farkındayız" yazılı balonlar dağıtan palyaçoların yanı sıra dağıtılan el broşürleri ile de halkın konu hakkında daha fazla bilgi edinmesi sağlandı.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ahmet Poyraz, bu tarz etkinliklerin son derece önem arz ettiğini, amacının toplumda bir farkındalık oluşturmak ve mesaj vermek olduğunu, otizmin bir zihinsel engel olmadığını belirtti.