TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Personele "Engellilik, Farkındalık ve Engellilerle Etkili İletişim" Konulu Eğitim
Personele

İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından Tekirdağ Büyükşehir Belediye personellerine yönelik "Engellilik, Farkındalık ve Engellilerle Etkili İletişim" eğitim programı düzenledi.

İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı M. Hikmet Erzincan, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ahmet Poyraz ve personellerin katıldığı eğitim programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Yılmaz İçöz Sahnesinde düzenlenen eğitim programının açılış konuşmasını yapan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ahmet Poyraz, "Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından kurulan Engelsiz Yaşam Timiyle yapılan toplantılarda böyle bir eğitim çalışması ihtiyacı olduğu tespit edildi. Bu eğitimler çalışma hayatlarının olmazsa olmaz öğelerinden bir tanesidir. Alınan eğitim çalışmaları ile deneyim ve bilgi birikimlerimizi daha da güçlendirmeyi amaçlıyoruz." dedi.

Konuşma sonrası Sosyal Çalışmacı Ezgi Yalkut ve Sözleşmeli Memur Murat Yıldız, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine gelen engelli ve yaşlı vatandaşlara davranış biçimleri, karşılama ve iletişim kurma, vizyon geliştirme, engelli ve yaşlı hizmetlerine yönelik bilgi edinmelerini sağlama, engelli ve yaşlı vatandaşlarımıza yönelik fiziksel, psikolojik sözlü şiddet içeren her türlü tutum ve davranışlara yönelik daha duyarlı yaklaşım bilincinin sağlanması ve engelli bireylerin toplumsal yaşama uyumları, karşılaştıkları sorunların yarattığı psikolojik travmaların en aza indirgenmesi konularında personele bilgiler verdi.

Güncel Haberler