Bağımlılık ve Bağımlılıkla Mücadele Konulu Seminerin 2'ncisi Düzenlendi

Yeşilay, Sağlık Dairesi Başkanlığı ve Aile ve Toplum Hizmetleri Şube Müdürlüğüne bağlı Kadın Danışma Merkezleri'nce birlikte yürütülen "Uyuşturucu İle Mücadele Projesi" kapsamında, ilki 14.09.2017 günü Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen "Bağımlılık ve Bağımlılıkla Mücadele'' konulu  seminerin 2'ncisi, 19.10.2017 günü Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çorlu İtfaiye İstasyonunda gerçekleştirildi. Çorlu İtfaiye İstasyonunda görevli itfaiye personeline verilen seminere, Yeşilay yetkili personeli Psikolojik Danışman Bingül UZEL'in sunumu ile internet bağımlılığı ve psikoaktif maddelerin tanıtımı ile başlandı. Seminer; Çorlu Kadın Danışma Merkezi personeli Psikolog Gülden DOĞRAMACIOĞLU ve Psikolog Esra AKYÜZ'ün  ''Bağımlılığın Tanımı'', ''Bağımlılığın Çeşitleri'', "Bağımlılığın Ergenler ve Çocuklar Üzerindeki Etkileri", "Bağımlı Bireylere Nasıl Yaklaşılması Gerektiği" ve "Bağımlılığın Önlenmesi İçin Neler Yapılabilir?" konuları hakkında yaptıkları sunum ile devam etti. Seminerin son kısmında Çorlu Kadın Danışma Merkezi çalışanı, Sosyal Hizmet Uzmanı Hayriye ÖZCAN tarafından, bağımlılıkla mücadele ile ilgili yasal düzenlemeler, yasaklanan maddelerin satışını yapan kişiler hakkınde nerelere ihbarda bulunabilecekleri hakkında bilgiler verildi.