Bağımlılık ve Bağımlılıkla Mücadele Seminerleri Devam Ediyor

Yeşilay, Sağlık Dairesi Başkanlığı ve Aile ve Toplum Hizmetleri Şube Müdürlüğüne bağlı Kadın Danışma Merkezleri'nce birlikte yürütülen "Uyuşturucu İle Mücadele Projesi" kapsamında, "Bağımlılık ve Bağımlılıkla Mücadele'' konulu  seminerin 3'ncüsü, 20.10.2017 günü Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Talat ATAY'ın açılış konuşması yaptığı seminerde; Yeşilay yetkili personeli Psikolojik Danışman Bingül UZEL'in sunumu ile internet bağımlılığı ve psikoaktif maddelerin tanıtımı, Süleymanpaşa Kadın Danışma Merkezi personeli Psikolog Meltem ŞENTÜRK ve Psikolog Damla ERKAN'ın sunumu ile  ''Bağımlılığın Tanımı'', ''Bağımlılığın Çeşitleri'', "Bağımlı Bireylere Nasıl Yaklaşılması Gerektiği", "Bağımlılığın Önlenmesi İçin Neler Yapılabilir?", "Bağımlılığın Ergenler ve Çocuklar Üzerindeki Etkileri", Süleymanpaşa Kadın Danışma Merkezi çalışanı, Sosyal Hizmet Uzmanı Simge Nur ÖKSÜZ sunumu ile, bağımlılıkla mücadele ile ilgili yasal düzenlemeler, yasaklanan maddelerin satışını yapan kişiler hakkınde nerelere ihbarda bulunabilecekleri konuları hakkında bilgiler verildi.