TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Başkan Albayrak Uğur Mumcu'yu Andı
24/01/2017 14:35:21
Başkan Albayrak Uğur Mumcu'yu Andı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediyesi tarafından Uğur Mumcu'yu anma programına katıldı.

Uğur Mumcu'nun vefatının 24. yıldönümü dolayısıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Yılmaz İçöz Sahnesinde gerçekleştirilen ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'ın yanısıra birçok davetlinin katıldığı anma programında bir konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Bugünlere çok daha önceden teşhis koymuş olan araştırmacı yazar   Uğur Mumcu'nun o günlerde bu günleri görmesi elbette çok anlamlıdır. Bugun kendisini minnet rahmet ve özlemle anıyoruz. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehitlerimizi ve  tüm devrim şehitlerimiz rahmet ve minnetle anıyorum." dedi.

 Dünyada darbenin çöplüğe atıldığı  bir dönemde Türkiye'nin 15 Temmuzda darbe girişimi ile karşı karşıya kaldığını hatırlatan Başkan Albayrak" Türkiye'de Atatürkçüler var, yurt sevdalıları, devlet sevdalıları  ve 81 milyon vatan sevdalısı var, o gecede  bu ülke darbeye girişenlere gereken cevabı verdi, bunun temelinde de Mustafa Kemal'in idealleri var "diye konuştu.

Uğur Mumcu'nun aydınlanma ve daha çok demokrasi yolunda yitirdiğimiz aydınlarımızdan sadece bir tanesi olduğuna dikkat çeken Albayrak" Uğur Mumcu onurla, dimdik, karanlıkları aydınlığa dönüştürmek için sürdürdüğü yaşamı boyunca, kalemini kimsenin önünde eğmedi. Daha çok özgürlük, daha çok demokrasi için, demokrasinin önündeki engelleri kaldırmak için, aldığı tüm tehditlere, karşılaştığı tüm engellere rağmen yılmadan, düşüncelerini korkusuzca yazmaya devam etti. Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerinin yılmaz bir savunucusu olarak, egemen güçlere karşı yaşamı boyunca mücadele etti.

Faili meçhul cinayetlerle yaşamanı yitirmiş aydınlarımızı hiçbir zaman unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu hassas konuda toplumsal belleğimizi her zaman diri tutacağız. Onların ışığında korkusuzca yürümeye devam edeceğiz. Hiç hak etmedikleri şekilde hain tuzaklar sonucunda acı sonlarla aramızdan ayrılan; demokrasi yolunda, barış yolunda, aydınlanma yolunda hayatlarını hiçe sayan, başta Uğur Mumcu olmak üzere kaybettiğimiz tüm aydınlarımızı rahmet, minnet ve özlemle anıyorum" dedi.

 

 

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.