TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Başkan Albayrak'ın Engelliler Haftası Mesajı
10/05/2016 10:14:27
Başkan Albayrak'ın Engelliler Haftası Mesajı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Albayrak, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Birleşmiş Milletlerin üyesi olan tüm ülkelerde her yıl, 10-16 Mayıs tarihleri arasındaki hafta, Engelliler Haftası olarak kabul edilmektedir. Engellilik konusunda toplumsal bilinç ve farkındalığın artırılması, engelli olarak tanımlanan bireylerimizin haklarına ve sorunlarına dikkat çekilmesi açısından büyük önem taşıyan bu hafta, çeşitli etkinliklerle değerlendirilmektedir.

Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayatta katılımlarının sağlanması, yaşam standartlarının yükseltilmesi ve temel haklarını etkin bir şekilde kullanmaları için gereken çalışmaların yapılması ve desteğin sağlanması gerekmektedir. Çeşitli yaşam kolaylıkları sağlanması amacıyla gerçekleştirilen yerel iyileştirme hizmetleri sayesinde sosyal yaşama aktif olarak katılımları sağlanabilir. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın daha rahat bir yaşam sürdürebilmeleri için her türlü desteği ve yardımı sağlamak öncelikli görevlerimiz arasındadır.

Bu duygu ve düşüncelerle; engelli vatandaşlarımızın önünde tüm engellerin kalkmasını temenni ediyor, engellilerimize ve ailelerine sağlık, mutluluk ve huzurlu bir yaşam diliyorum."

 

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.