TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Süleymanpaşa İlçesindeki Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi 2. Lot Sahası Hizmete Açıldı
27/07/2016 09:18:48
Süleymanpaşa İlçesindeki  Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi 2. Lot Sahası Hizmete Açıldı

Süleymanpaşa ilçesindeki Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi 2. Lot Sahası düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Demirli Mahallesinde gerçekleştirilen ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun, Selin Sayek Böke, Edirne Milletvekili Okan Kaytancıoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, CHP İl Başkanı Recep Ökten, CHP Süleymanpaşa ilçe Başkanı İlker Yağcıoğlu,  Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Genel Sekreter Oral Karakaya, Genel Sekreter Yardımcıları Prof. Dr Tamer Dodurka ve  Zeki Gürcün, Belediye Meclis Üyeleri, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak ile bazı  Daire Başkanları ve vatandaşların katıldığı açılışta konuşan Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka bu tesisin halk sağlığı ve çevre sağlığı için çok önemli bir tesis olduğunu belirterek ?Tekirdağ?ın  tek düzenli tesisi burası. Bu tesisimiz Tekirdağ?a hayırlı olsun? dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak 2. Lot sahasının yapımında kendilerine  büyük desteği olan Çevre Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak?a teşekkür etti.

Katı atık bertaraf planlarının hazır olduğunu anlatan Başkan Albayrak "Burayı mümkün olduğu kadar verimli kullanmaya çalışıyoruz. Geldiğimiz nokta çevreyi koruma açısından iyi bir durumdadır. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak ne söz verdiysek hepsini yerine getirmeye çalışıyoruz. Ama kolay olmuyor yatırım yaptığımız her yerde siyasal müdahalelerle karşılaşıyoruz. Biz nasıl merkezi idarenin ilimize yaptığı hizmetlerden gurur duyuyorsak onların da bizim hizmetlerimizle gurur duymasını istiyoruz. Hizmetin siyaseti olmaz.? diye konuştu.

 CHP Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili  Seyit Torun da  hizmet alanları içinde belediye hizmetlerinin en zor hizmet olduğuna dikkat çekerek ?İnsanlarımızın 24 saatinden, doğumundan ölümüne kadar sorumlusunuz. Bu görevleri başarıyla sürdüren Belediye Başkanlarına teşekkür ediyorum. Başarılı çalışmalarından dolayı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı ve çalışanlarını kutluyorum? dedi.

 CHP Genel Başkan Yardımcısı  İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke de  bu projenin önemine dikkat çekerek ?Bu proje hayatımızı düzene koyacak. Hayatımızdaki pislikleri kötülükleri düzene koyup, hayatımızı kolaylaştıracak her adım için yatırım yapmayı, yarına yatırım olarak  gören çok gerekli ve elzem projelerden bir tanesidir? şeklinde konuştu.

2. LOT SAHASI YAKLAŞIK 8 MİLYON LİRAYA MAL OLDU

Yaklaşık 20 hektar bir alan üzerine kurulan Demirli Düzenli Depolama sahasının 1. Lot sahası 2008 yılı Haziran ayında devreye alınmış olup lot alanı 4.3 hektardır. 8.2 hektar olan 2. Lot alanı ise 2016 yılı başında tamamlanarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı?ndan Haziran ayında Geçici Faaliyet Belgesi aldı. 1.401.446 m3 kapasiteye sahip olan ve yapımına geçen yıl başlanan 2. Lot sahası yaklaşık 8 Milyon liraya mal oldu. 2. Lot çöp depolama alanı yıllık getirilecek atık miktarı göz önüne alındığında 5 yıllık ömre sahip olacak.

Sızdırmazlığı sağlamak amacıyla tabanında kil, jeomembran ve jeotekstil malzeme kullanılan lot sahasında katı atıkların depolanmasıyla ortaya çıkan sızıntı suyunun yeraltı su kaynaklarına ulaşması engellendi.

Katı atıkların sıkıştırılmasıyla ortaya çıkan gazlar, gaz drenaj bacaları yardımıyla atmosfere salınıyor ve bu şekilde patlama riskinin önüne geçiliyor.

Tesiste lot sahalarının dışında işletme binası, atölye binası, kantar, kontrol binaları, trafo, tekerlek yıkama ünitesi, sızıntı suyu havuzu ve terfi ünitesi bulunuyor. Sahaya hali hazırda Süleymanpaşa, Hayrabolu, ve Muratlı ilçelerinin atıkları geliyor. Yapılacak aktarma istasyonları sayesinde de tüm ilçelerin atıkları burada toplanarak bertaraf edilecek.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.