Çiftçi Eğitim Çalışmaları Hız Kesmeden Devam Ediyor
30/09/2016 17:04:19
Çiftçi Eğitim Çalışmaları Hız Kesmeden Devam Ediyor

Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Kurban Bayramı sonrası çiftçi eğitim çalışmalarına kaldığı yerden hız kesmeden devam ediyor.

Şarköy İlçesi Terziköy ve Yeniköy Mahallelerinde düzenlenen eğitim çalışmaları sonrası Mursallı Mahallesinde "Buğdayda Gübreleme" konusunda çiftçilere barko vizyon eşliğinde görüntülü bilgilendirmeler yapıldı.

Tekirdağ ekonomisi içinde oldukça büyük paya sahip olan buğdayın ekim öncesinde kırsal mahallelerde toplantılar düzenlenerek, tohumluk seçimi, ekim zamanı, sıklığı-derinliği ve gübreleme zamanı, gübre çeşit ve miktarı gibi konular ele alındı. Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı personelleri son olarak Saray ilçesi Beyazköy ve Göçerler mahallerinde buğdayda tohum ve ekim konusunda, Şarköy İlçesi Ulaman mahallesinde ise "gübreleme" konusunda üreticilerle bir araya geldi.