TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Çorlu Mezbahası Uluslararası Platformlarda Örnek Olacak
28/10/2016 09:10:54
Çorlu Mezbahası Uluslararası Platformlarda Örnek Olacak

Merkezi Hollanda'da olan EA (Eyes on Animals) ve merkezi Almanya'da olan AWF (Animal Welfare Foundation) Türkiye temsilcisi Lesley Moffat ve beraberindeki heyet, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çorlu Mezbahasındaki acısız kesim ünitesini incelediler.

MOFFAT "TÜRKİYE'DEKİ BELEDİYELERDE İLK DEFA KURULMUŞ BU ÇAĞDAŞ SİSTEMDEN DOLAYI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİ TEBRİK EDERİZ"

İnceleme öncesi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka'yı makamında ziyaret ederek bilgi alan Vakıf temsilcisi Bayan Moffat, Türkiye'deki belediyelerde ilk defa kurulmuş bu çağdaş sistemden dolayı Büyükşehir Belediyesini tebrik ettiğini ve bu sistemin diğer belediyelere örnek olması gerektiğini dile getirdi. Bayan Moffat ve ekibi, Çorlu'da hizmete sunulan mezbahayı uluslararası platformlarda da örnek olarak göstereceklerini belirterek Tekirdağ'dan ayrıldılar.

Prof. Dr. Dodurka ise konuyla ilgili olarak, "Talep eden vatandaşlara hayvanlarını sersemleterek acısız kesim imkanı sunuyoruz. Bu sistemde hayvan, aynı klasik kesimde olduğu gibi bıçakla boğazı kesildikten sonra kan kaybından ölüyor. Tek farkı acı çekmiyor, çırpınmıyor, etrafa kan saçıp sağa sola çarpmıyor. 2004 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı, İslamın istediği koşullar yerine getirildiği taktirde acısız kesimin dinen sakıncası olmadığına dair bir görüş belirtmişti. Bizim de arzumuz, modern kesim yöntemine halkımızın herhangi bir tereddüt yaşamadan daha çok talep etmesi, bize etini sunan hayvanların da kesim sırasında ıstıraplara maruz kalmamasıdır" dedi.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.