TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Hükümet Caddesi Trafiği Masaya Yatırıldı
16/12/2016 15:57:20
Hükümet Caddesi Trafiği Masaya Yatırıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ulaşım Dairesi'nde gerçekleştirilen ve genel olarak Hükümet Caddesi trafiğinin ele alındığı değerlendirme toplantısına katıldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Başkanlığında Ulaşım Dairesi Başkanlığı'nda gerçekleştirilen toplantıda, Hükümet Caddesi'nde özellikle haftasonları Tekira Alışveriş Merkezine araç girişinin yoğun olması dolayısıyla kavşakta yaşanan tıkanıklığa çözüm üretilmesi konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

Başkan Danışmanları Şeref Çetin ve Neşat Erdoğan'ın yanı sıra Ulaşımdan sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Ünsal, Ulaşım Dairesi Başkanı Hasan Bayram, Zabıta Dairesi Başkanı Erdin Eral, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Poyraz, TekPark A.Ş Genel Müdürü Şehabettin Küçükyazıcı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin Ulaşım danışmanlığını yapan Prof. Dr. Halim Ceylan ile Ulaşım Dairesi yetkilileri katıldı.

Toplantıda, Hükümet Caddesi Tekira Kavşağı'nda yaşanan yoğunluk ve trafik sıkışıklığının giderilmesi noktasında çözüm önerileri ele alındı ve bilimsel veriler ışığında neler yapılabilir konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Başkan Albayrak, Hükümet Caddesi'nde gerçekleştirilen tek yön uygulaması başta olmak üzere diğer tüm çalışmaların önümüzdeki süreçte meyvelerini vereceğini ve trafikte gözle görülür bir rahatlama olacağını dile getirdi ve özellikle çift sıra parklanma konusunda Trafik Zabıtası ekiplerinin yoğun bir çalışma uygulayacaklarını söyledi. 

Ulaşım Dairesi Başkanı Hasan Bayram, özellikle toplu taşımada son 2 ayda yaşanan yolcu azalması konusunda Başkan Albayrak'ı bilgilendirdi ve toplu taşımadaki yolcu azalmasının özel araç kullanımını artırdığını ve bu artışında trafik yoğunluğuna etki ettiğini dile getirdi. Bayram; hayata geçirilecek diğer uygulamalar ve altyapı çalışmalarının tamamlanması ile birlikte trafik akışında gözle görülür rahatlama olacağını da sözlerine ekledi.

Prof. Dr. Halim Ceylan'da, trafik sirkülasyonunda yapılan uygulamaların rahatlama sağlaması ve trafik akışına ve yoğunluğuna etki etmesi için belirli bir süre geçmesi gerektiğini ifade ederek, insanların alışkanlıkları kazanması, yollarda alt ve üstyapı çalışmaların tamamlanması ve diğer faktörlerin de hayata geçmesi ile birlikte Hükümet Caddesi'nde de rahatlama olacağının altını çizdi.

Toplantı, Hükümet Caddesi trafik akışı konusunda görüşlerin dile getirilmesi ile sona erdi.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.