TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Trakya Bölgesi Beton Yollar Semineri Tekirdağ'da Gerçekleşti
09/02/2017 16:27:45
Trakya Bölgesi Beton Yollar Semineri Tekirdağ'da Gerçekleşti

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği ile birlikte "Trakya Bölgesi Belediyeleri İçin Beton Yollar Semineri" düzenledi.

Akçansa Çimento Fabrikasının katkılarıyla düzenlenen seminerde; beton yolların teknik, sosyo-ekonomik, çevre yönlerinden üstünlükleri ve beton yolların bir seçenek olarak kullanılması Türkiye'den ve yurt dışından örneklerle anlatıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Akçansa Genel Müdürü Şahap Sarıyer konuşma yaptı. Sarıyer, " Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği ile ortaklaşa düzenlediğimiz bu programda katılım gösteren herkese şükranlarımı sunarım. Günümüze kadar yol yapım sisteminde kullanılan asfalt, beton yola göre daha dayanıksız. Asfalt yollar ağır tonajlı araçları taşımakta zorlanıyor. Ayrıca oto yolların yıllık bakım ve onarım maliyetleri ise çok yüksek oluyor. ABD'de 100, Avrupa'da ise yaklaşık 75 yıldır beton yollar kullanılmaktadır. Hızlı uygulanması, bakım istememesi bu yolların yapımı için olanak sağlıyor. Bu toplantıların gerçekleştirilmesinde başta Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak olmak üzere yönetime, Çimento Müstahsilleri Birliği'ne ve emeği geçen herkese teşekkür ederim." dedi.

Sarıyer'in konuşmasının ardından konuşma yapmak üzere kürsüye davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Beton yol ülkemizde 2009 yılında Antalya'da uygulanmaya başlamıştır. Tekirdağ'da ise bu uygulama 2015 yılında hayata geçmiş ve çalışmalar olumlu sonuçlar vermiştir. Aldığımız olumlu sonuçlar dahilinde çalışmalarımız başka bölgelerde devam etmiştir. 34 aylık bir büyükşehir olarak projelerimiz ve ideallerimiz var. Tekirdağ, Türkiye'de nüfus artışı en fazla il olma özelliği ile gelişen ve her geçen gün büyüyen bir şehirdir. Tarım ve hayvancılık, turizm, üniversite, lojistik ve güçlü sanayisi ile 5 vizyonu içinde barındıran ilimiz her anlamda farklıdır. Her anlamda hızla gelişen ilimizde ulaşımın da en iyi şekilde yapmak görevimizdir. Beton yol uygulamalarının çalışmalarımıza büyük katkısı olacağını düşünüyorum.  Bugün burada yapılacak olan sunumlar, bu konuya büyük ışık tutacaktır. Ben bugün burada bize katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Başkan Albayrak'ın ardından konuşma yapan Adalet ve Kalkınma Partisi Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün, "Bugün burada ülkemizde uygulamada geç kalınmış bir çalışmayı ele alacağız. Bu toplantıların Türkiye genelinde yapılmasının faydalı olacağını düşünüyorum. ABD ve Avrupa'da uzun yıllar önce başlayan uygulama, Türkiye'de 1994-1995 yıllarından itibaren ülkemizde çığ gibi büyümeye başlamıştır. Ülkemizde beton üretimi büyük bir gelişme göstererek Ortadoğu, Avrupa ve Afrika ülkelerine ihracat yapmaktadır." dedi.

Konuşmaların ardından Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Danışmanı Prof. Dr. Özgür Yaman, Silindirle Sıkıştırılmış Beton Yol Uygulamaları, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt Samsun Beton Yol Uygulamaları konularında katılımcılara bilgiler verdi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Zeki Gürcün, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Beton Yol Uygulaması konusunda görsel sunu eşliğinde katılımcıları bilgilendirdi.  Sunumda Silindirle Sıkıştırılmış Beton Yol (SSB) Tarihçesi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve SSB Yol, SSB Yol Yapım Tekniği, SSB Yol İle BSK Yol Teknik Karşılaştırması, Tekirdağ'da SSB Yol Deneme Uygulamaları, SSB Yolun Diğer Yol Uygulamalara Göre Avantajları konularında katılımcılar bilgilendirildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Zeki Gürcün'ün konuşmasının ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Laboratuvar Şefi Yavuz Akbulut Kocaeli Beton Yol Uygulamaları, Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği CEO'su İsmail Bulut Trafik ve Yol Güvenliğinde Bariyerlerin Önemi konularında sunum yaptılar.

İki bölüm halinde gerçekleşen programın ikinci oturumunda Türkiye Hazır Beton Üreticileri Birliği Genel Sekreter Vekili İnşaat Yüksek Mühendisi Aslı Özbora Tarhan Soğuk ve Sıcak Havalarda Beton Dökme Teknikleri konulu sunum yaptı.

Konuşmalar sonrası seminerin son bölümünde TÇMB Danışmanı Prof. Dr. Özgür Yaman, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurtlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Zeki Gürcün, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Laboratuvar Şefi Yavuz Abut, Türkiye Hazır Beton Üreticileri Birliği Genel Sekreter Vekili İnşaat Yüksek Mühendisi Aslı Özbora,  Türkiye Hazır Beton Üreticileri Birliği eski Başkanlarından Bursa Çimento Eski Genel Müdürü Mürsel Öztürk, beton yol ve silindirle sıkıştırılmış beton yol uygulamalarında karşılaşılan sorunlar-çözüm önerileri değerlendirdi Seminer soru-cevap bölümü ile sona erdi.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.