TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Büyükşehir'in Çerkezköy'e Yatırımları Devam Ediyor
15/05/2018 18:11:11
Büyükşehir'in Çerkezköy'e Yatırımları Devam Ediyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Kavakdere ıslah çalışmalarının ikinci etap çalışmalarına başlandı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından ve iki kilometrelik bir kısmın tamamlandığı Kavak Dere 2. Etap çalışmaları kapsamında kalan 1000 metrelik bir alan ıslah edilecek.

Yıldırım Beyazıt Mahallesi ile Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesini birbirinden ayıran Kavakdere Islah Projesinin geçtiğimiz yıl 1. Etap ıslah çalışmasının tamamlanmasının ardından 2. Etabın ihalesi de tamamlandı. 1. Etap çalışmaları kapsamında 1.692.67 metre trapez kanal imalatı, 33 metre ve 25 metre uzunluğunda iki adet menfez köprüsü yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, yer tesliminin yapılmasının ardından vakit kaybetmeden 2. etap çalışmalarına başladı.

2. etap çalışmaları kapsamında; 5 metre taban genişliği, 3 metre tavan yüksekliğine sahip U şeklindeki kanal yapımını kapsayan Kavak Deresi 2. Kısım İnşaatı ve Çeşitli Dere Islahı Yapım İşleri Projesi 5 milyon 641 bin liraya ihale edildi. Islah çalışmalarının tamamlanmasının ardından çevre düzenleme ve yeşillendirme çalışmaları da yapılacak.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da Kavakdere ıslah çalışmalarının ikinci etap çalışmalarını yerinde inceledi. Teknik personelden çalışmaların gidişatı hakkında bilgi alan Başkan Kadir Albayrak, "Çerkezköy ilçemize yatırımlarımız hız kesmeden devam ediyor. Birinci etabı tamamlanan Kavakdere Islah Projemizin ikinci etap çalışmalarına da başladık. Bu proje, Çerkezköy ilçemizde çevre temizliği açısından çok önemlidir. Çerkezköylü vatandaşlarımız bu projenin sonunda daha temiz, kokmayan ve berrak bir dereye kavuşacak. Çalışmaların tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.