TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
5 Aralık Kadın Hakları Günü Kutlu Olsun
04/12/2018 15:54:23
5 Aralık Kadın Hakları Günü Kutlu Olsun

Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkının verildiği gün olan 5 Aralık, Kadın Hakları Günü olarak kutlanmaktadır.

Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasında büyük emeği olan kadınlarımız, Cumhuriyet döneminde ülkemizin gelişmesinde ve kalkınmasında etkin bir rol üstlenmiş ve 5 Aralık 1934 tarihinde Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı veren kanunun kabulüyle bir önemli hakka daha kavuşmuşlardır.

"Dünyada hiçbir millet kadını, `Ben Anadolu kadınından fazla çalıştım. Milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar emek verdim' diyemez!" diyen Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, kadınların eşit yurttaş statüsüne kavuşmaları, toplumsal hayatın her alanında var olabilmeleri ve siyasal hayata katılmaları amacıyla çok önemli çalışmalar yapmıştır.

Cumhuriyet döneminde kadınlarımız ekonomik, sosyal, hukuksal ve siyasal anlamda pek çok hak elde etmiş olsalar da elbette bunlar yeterli değildir. Ülkemizin daha fazla gelişmesi ve ilerlemesi için her alanda kadınlarımız daha da güçlendirilmelidir.

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 84. Yıl dönümünü kutladığımız bu anlamlı günde,  toplumumuzun temelini oluşturan kadınlarımızın 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Gününü en içten duygularımla kutluyorum.

Kadir ALBAYRAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.