TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Marmara Uluslararası Kent Forumu'na Katıldı
04/10/2019 14:18:02
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Marmara Uluslararası Kent Forumu'na Katıldı

Marmara Belediyeler Birliği (MBB) tarafından şehirleşme ve yerel yönetimler alanlarında küresel ölçekte bilgi ve deneyim paylaşımını sağlamada etkili bir platform oluşturmak adına iki yılda bir düzenlenecek olan Marmara Uluslararası Kent Forum'u (MARUF) düzenlendi. Foruma Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ni temsilen Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkan Vekili Behçet Atlı ve Dış İlişkiler Şube Müdürü Sedat Akbıyık katıldı.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNDEN GÖÇE 12 FARKLI KONU ELE ALINDI

İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen ve 1-3 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen Marmara Uluslararası Kent Forumunda Çözüm Üreten Ana Kentler temasıyla Çevre İklim Değişikliği, Şehir Teknolojileri ve İnovasyon, Ulaşım ve Hareketlilik, Kentsel Altyapı, Konut ve Yapılı Çevre, Göç, Kent Ağları, Yerel Kalkınma, Sosyal Kapsayıcılık, Dayanıklılık, Kamusal Mekân ve Yönetim olmak üzere 12 farklı konu ele alındı.

Dünyanın farklı ülkelerinde alanlarında şehircilik ve yerel yönetimler konusunda uzman kişilerin konuşmacı olarak katıldığı programda 3 gün boyunca iklim değişikliği, insan odaklı ulaşım, sürdürülebilir kentsel altyapı, afete karşı dayanıklılık, kentsel mekânda yerel kalkınma, akıllı şehirler ve göç konularında seminerler düzenlendi.

Marmara Uluslararası Kent Forumu'nda diğer katılımcılarla bir araya gelen Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkan Vekili Behçet Atlı ve Dış İlişkiler Şube Müdürü Sedat Akbıyık, kent vizyonları ve yerel yönetim konularında görüş alışverişinde bulundu.

Marmara Uluslararası Kent Forum (MARUF) Nedir?

MARUF, kamu sektörü, özel sektör, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, yerel yönetimler ve ilgili diğer paydaşlar arasında bilgi, deneyim ve olanak paylaşımına zemin oluşturmayı ve BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda, kentsel hizmetler ve kent yönetimi konusunda farklı yaklaşımları bir arada değerlendirmeyi hedeflemektedir. Yeni kentsel gündemin uygulanmasına katkı sağlamak amacıyla, yerel ve uluslararası bilgi ve deneyimi bir araya getirecek MARUF, meseleleri tartışmanın alternatif yönlerini keşfetme arayışında olan bir platformdur. 

 

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.