TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Başkan Albayrak "Tarımsal Yükseköğretimin Mevcut Durumu ve Tarım Sektörüne Katkıları" Konulu Çalıştaya Katıldı
17/10/2019 11:03:05
Başkan Albayrak

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Trakya Üniversiteler Birliği ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) tarafından düzenlenen tarımsal yükseköğretimin değerlendirildiği  "Tarımsal Yükseköğretimin Mevcut Durumu ve Tarım Sektörüne Katkıları" konulu çalıştaya katıldı.

NKÜ Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen çalıştaya Başkan Kadir Albayrak'ın yan sıra Tekirdağ Vali Yardımcısı Ahmet Narinoğlu, NKÜ Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, akademisyenler, sivil toplum kuruluşu üyeleri ve öğrenciler katıldı.

"Kırsal Kalkınmayı Desteklemek Adına Önemli Çalışmalar Yapıyoruz"

Programda bir konuşma yapan Başkan Kadir Albayrak, "Bilindiği gibi tarım ve hayvancılık alanındaki üretim her geçen yıl ülke gündeminde daha fazla yer ediniyor. Türkiye, tarımsal üretimde kendi kendine yetebilen nadir ülkelerden biriyken ithalata bağımlı hale geldi. Kalkınma politikaları içerisinde tarım ve hayvancılığa yer verilmemesi, çiftçilerimiz ve besicilerimizin desteksiz bırakılması üretimde daralmaya neden olmuştur. Oysaki nüfusu sürekli artan bir ülkeyiz. Türkiye'nin 82 milyonu aşan nüfusunun gıda ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için tarımsal üretimin her yıl artması gerekiyor. Halkımızın gıda ihtiyaçlarının ekonomik koşullarda karşılanması, ülkemizin dış ticaret açığının kapanması, çiftçilerimize ve besicilerimize istihdam imkânı sağlanması, kırsal kalkınmanın önünün açılması için teşviklerin artırılması, girdi maliyetlerinin ve vergi yükünün azaltılması gerekiyor. Tarım ve hayvancılık, yalnızca bir ekonomik faaliyet olarak değil, milli bir mesele olarak ele alınmalıdır. Sevgili hemşehrilerim, Tekirdağ ilimiz her ne kadar güçlü sanayisi ile öne çıkmış olsa da Türkiye ortalamasının çok üzerinde verimlilik düzeyine sahip. Bu potansiyelin en iyi şekilde değerlendirilmesi gerekiyor. Bunun bilinciyle Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak kurulduğumuz 2014 yılından bu yana kırsal kalkınmayı desteklemek adına önemli çalışmalar yapıyoruz. Büyükbaş ? küçükbaş ve dana yetiştiriciliğini, arıcılığı destekledik. 100 bin dönüm meramızı ıslah ettik. Bağcılığı ve meyveciliği destekledik. Kırsal mahallelerimizi turizme açtık. Trakya'nın en büyük, Türkiye'nin ise en büyük 2'nci büyük tesisi olan Malkara Çavuşköy Et Kombinası projemizi hayata geçirdik. Tesisimizi yakın bir zamanda faaliyete geçireceğiz. Trakya'da hayvancılığı daha cazip hale getirirken, vatandaşlarımıza et ürünlerini ekonomik ve sağlıklı koşullarda temin etme imkânı sunacağız. Tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin daha modern koşullarda yapılması, verimliliğin arttırılması ve teknolojik atılımın sağlanması için tarım alanındaki eğitim büyük önem arz ediyor. Büyükşehir Belediyesi olarak Tarımsal Hizmetler Dairemiz bünyesinde çiftçilerimize yönelik, farklı branşlarda eğitim programları düzenledik. Trakya Üniversiteler Birliği ve Namık Kemal Üniversitesi işbirliğiyle tarımsal yükseköğretimin masaya yatırılmasını da son derece önemli ve anlamlı buluyorum. Bu anlamda yapılacak her türlü çalışmaya Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak katkı sağlamaya hazır olduğumuzu ayrıca belirtmek isterim. Tarımsal Yükseköğretimin Mevcut Durumu; Tarım Sektörüne Katkıları konulu çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, çalıştayın en verimli şekilde geçmesini diliyorum." dedi.

Başkan Albayrak ve diğer protokol üyelerinin katılımcılara hitaben konuşma yaptığı çalıştay, program kapsamında gün boyu yapılacak sunum ve etkinliklerle devam edecek.

 

 

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.