TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
SAHİL 3. ETAP DÜZENLEME PROJESİ HİZMETE AÇILDI
10/06/2021 17:40:32
SAHİL 3. ETAP DÜZENLEME PROJESİ HİZMETE AÇILDI

Hizmetin merkezine insanı koyan, yaptığı tüm çalışmalarda vatandaşların mutluluğunu gözeten Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından hem kentin çehresini daha da güzelleştirmek hem de vatandaşlara yeni sosyal aktivite alanı kazandırmak amacıyla yapılan, yeşil ve mavinin uyum içerisinde bütünleştiği Sahil Dolgu Alanı 3. Etap Projesinin açılışı, pandemi kurallarına uygun şekilde düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

9000 metrekare alanda inşa edilen Sahil Dolgu Alanı 3. Etap Projesi kapsamında çocukların ve gençlerin bedensel ve zihinsel gelişiminde büyük rol oynayan kaykay modülleri ile ahşap oyun grubu ve kauçuk zemin döşemesinden oluşan Çocuk Oyun Alanı yerleştirilmesi yapıldı.  İçerisinde rampalar, platformlar ve setler bulunan modüllerin yerleştirilmesinde güvenlik önlemleri de göz önünde bulunduruldu. Kaykay modülleri sayesinde gençler hem iyi vakit geçirip sosyalleşebilecek hem de bedensel gelişimlerine katkı sağlayacak aktivitelerde bulunabilecek.

BAŞKAN ALBAYRAK: "SAHİL DOLGU ALANI 3. ETAP PROJEMİZ VATANDAŞLARIMIZ İÇİN NEFES ALINACAK YENİ BİR SOSYAL MEKAN OLACAK"

Açılış töreninde bir konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımız ve Tekirdağ için farklı alanlarda önemli yatırımları hayata geçiriyoruz. Sahil Dolgu Alanı düzenleme projemizi daha önce iki etap halinde hayata geçirmiştik. Bugün burada Sahil Dolgu 3. Etap Projemizin açılışını pandemi kurallarına uygun bir şekilde gerçekleştiriyoruz. 3. Etap ile Sahil Dolgu Alanının kapsamını daha da genişletti. 3. Etap içerisinde bulunan Kaykay Pistini gençlerimiz bizden rica etmişti. Onların bu ricasını hayata geçirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Gençler bizim geleceğimiz, onların istek ve ihtiyaçlarını göz önüne aldığımız yatırımlarımız ile şehrimizi geleceğe en iyi şekilde taşımak için çabalıyoruz. Pandemi nedeniyle ülkece çok zor ve sıkıntılı süreçten geçiyoruz. Açılışını gerçekleştireceğimiz projemiz bu sıkıntılı günlerde vatandaşlarımız için nefes alınacak bir alan olacaktır. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak insan odaklı bir anlayışla vatandaşlarımıza yeni sosyal yaşam alanları kazandırmaya devam edeceğiz. Tüm ilçelerde olduğu gibi Süleymanpaşa için de önümüzdeki yıllarda başka sürprizlerimiz de olacak. Bizi izlemeye devam edin. Sahil Dolgu Alanı 3. Etap projemiz halkımıza hayırlı olsun" dedi.

Açılış töreninde, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Şube Müdürü Üner Şen, proje ile ilgili teknik bilgileri paylaşırken, Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel de birer konuşma yaparak, projenin hayırlı olması temennisinde bulundular ve başta Başkan Albayrak olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ettiler.

VATANDAŞLAR DAHA İYİ KOŞULLARDA SPOR YAPABİLECEK

Sahil Dolgu Alanı 3. Etap Projesi hayata geçirilirken vatandaşların daha sağlıklı bir yaşam sürmesine yardımcı olacak alanlar da unutulmadı. Fitness Alanı ve vatandaşların daha iyi koşullarda spor yapabilmelerini sağlamak amacıyla kurulan 2 adet 3'lü Basket Potası Sahaları ile yine park içerisinde yürüyüş yapma imkânı sağlayan 1530 metrekare alana sahip baskı beton şeklinde imal edilen yürüyüş sahası da oluşturuldu.

PROJEDE, VATANDAŞLARIN HAYATINA DOKUNACAK TÜM AYRINTILAR DÜŞÜNÜLDÜ

Çevre düzenleme çalışması büyük bir titizlikle gerçekleştirilen Sahil Dolgu Alanı 3. Etap Projesi'nde vatandaşların aileleri ile şehrin merkezinde doğa ile iç içe vakit geçirmeleri amaçlandı. Bu kapsamda park alanı içerisinde bitkisel peyzaj düzenlemelerinin bulunduğu 2800 metrekare alanı kaplayan yeşil alan, park alanı çevresindeki prizma taş imalatı ve 280 metre uzunluğunda Bisiklet Yolu, park alanı çevresindeki şev taşı ile vatandaşların deniz manzarasına hâkim olması, oturup dinlenebilmeleri için 200 kişinin aynı anda yararlanabileceği ahşap malzemeden üretilmiş Seyir Ünitesi ve kaykay pistini sınırlandırmak için plastik korkuluklar da proje içerisinde yer aldı.

Açılış törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın yanı sıra, Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Ünsal, TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz, Belediye Meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve vatandaşlar katıldı.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.