TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Köy Turizmini Geliştirme Çalışmaları Sürüyor
24/04/2015 08:38:14
Köy Turizmini Geliştirme Çalışmaları Sürüyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığınca uzun süredir değişik açılardan ve farklı çevrelerde yürütülen, ilimizde kırsal turizm faaliyetlerini başlatıp, geliştirmeye yönelik çalışmalar giderek daha somutlaşmaya başlamıştır.

Başlangıç aşamasında, ilimizin Malkara, Saray ve Şarköy ilçelerine bağlı kırsal mahallelerimizi kapsayan kırsal turizmi geliştirme projesi 25.04.2015 Cumartesi günü saat 10:00 da Trakya Kalkınma Ajansı salonunda başlayacak olan çalıştay ile yeni bir aşamaya girecektir.

Moderatörlüğünü Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreterinin yapacağı çalıştaya proje sahası ilçe kaymakamları, belediye başkanları, ilgili kurum kuruluşların temsilcileri, akademisyenler, sivil toplum kurum ve mesleki kuruluş temsilcileri ve proje sahası yerleşim yeri sakinleri katılacaktır.

Çalıştay, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek'in konuşmaları ile başlayıp, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan'ın konuya ilişkin olarak yapacağı açıklayıcı bilgilendirme konuşması ile devam edecektir.

Çalıştayda, Kırsal Turizmin bölge ekonomisine ve özellikle de kırsal kesime getireceği ekonomik kazanımlar yanında uygulama sahasında hangi işlerin kimler tarafından ve nasıl yapılacağına dair çok sayıda konu görüşülecek.

Ülkemizin tümünde özellikle de güney ve ege bölgelerimizde bir hayli gelişmiş olan kırsal (köy) turizmi konusunda sahip olduğumuz çok sayıda avantajlarımızın ve var olan potansiyelimizin harekete geçirilmesi beklenilmektedir.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.