TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Tekirdağ Gönüllü İtfaiyeciler İle Daha Güvende
26/12/2016 12:18:16
Tekirdağ Gönüllü İtfaiyeciler İle Daha Güvende

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olası bir yangın durumunda daha etkili müdahale etmek ve Tekirdağlı vatandaşların güvenliğini sağlamak amacıyla Gönüllü İtfaiyecilik Projesini hayata geçirdi. Gönüllü itfaiyeciler hizmetin ulaşma süresinin uzun olduğu ve risk faktörünün yüksek olduğu yerlerde, kanunların verdiği yetkiler kapsamında müdahale edecek.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Gönüllü İtfaiyecilik Projesi kapsamında, orman yangınları, ikamet ve fabrika yangınlarına daha fazla personel ile müdahale edebilmek amacıyla 50 gönüllü vatandaşa itfaiyecilik eğitimi veriliyor. Proje kapsamında teorik eğitimleri tamamlanan gönüllüler, uygulama eğitimleri ile müdahalede pratik kazanıyor.


"Gönüllü İtfaiyeciler İle Daha Güvenli Bir Tekirdağ"

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Proje kapsamında Tekirdağ'da 50'ye yakın gönüllü itfaiyecimiz var. Gönüllü itfaiyecilerimizin daha etkili ve güvenli bir şekilde müdahale edilebilmesi için eğitimler verildi. Amacımız, Tekirdağ halkının yangın konusunda güvenliğini sağlamak ve iş gücümüzün arttırılmasını sağlamak. Bu kapsamda, bize katılmak isteyen vatandaşlarımızın ihtiyacı olan eğitimleri, donanımları ve özgüveni kazanmaları için teorik ve pratik eğitimler yaparak kapsamımızı genişletiyoruz.

"Projeye her geçen gün ilgi artıyor"

Başkan Albayrak Projeye ilginin her geçen dün daha da arttığını belirterek, "Gönüllü İtfaiyecilik Projesine her geçen gün ilgi artıyor. Gönüllü sayımız arttıkça teşkilatımız da o kadar güçlenecek. İtfaiye teşkilatımızla birlikte en iyi hizmeti Tekirdağlılara vermek için çalışmalarımıza en hızlı şekilde aralıksız devam ediyoruz. Artık Tekirdağ halkı olarak sadece profesyonel itfaiyeciler ile değil, gönüllülerimiz ile de daha güçlüyüz. Daha güçlü şekilde müdahalelerimiz devam edecek" dedi.

 

 

 

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.