Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Haftası Etkinlikleri Düzenleyecek
28/02/2017 12:18:05
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Haftası Etkinlikleri Düzenleyecek

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenleyecek.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı'nın, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve İtfaiye Dairesi Başkanlığı ile birlikte düzenleyeceği etkinliklerle Türkiye'nin büyük bir bölümünün deprem tehlikesi altında olması nedeniyle büyük önem arz eden deprem konusunda farkındalık yaratılmak hedefleniyor.  Okullarda düzenlenecek "ABCD Temel Afet Bilinci Eğitimi Programı  ve Yangın Eğitimi" ve etkinliklere getirilecek Deprem Simülasyon Tırı eşliğinde verilecek eğitimler ile deprem esnasında neler yapılması gerektiği uygulamalı olarak anlatılacak.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden Jeofizik Mühendisi Uzman Eğitmen Yavuz Güneş ve Uzman Eğitmen Rüya Kocaman; Ev içerisindeki eşyaların olası bir deprem anında bize ve etrafımızdakilere zarar vermemesi için sabitlenme örnekleri, Deprem öncesi yapılması gerekenler, Deprem anında yapılması gerekenler ve 17 Ağustos 1999 Depreminin yüzde70 azaltılmış halinin similatörde canlandırılması konularında uygulamalı eğitimler eşliğinde bilgiler verecek.

01 Mart 2017 Çarşamba günü Süleymanpaşa İlçesi Üç Kemaller Parkı'nda saat 10:00'da düzenlenecek program Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'ın katılımı ile gerçekleşecek.