Ulusal Egemenlik Bisiklet Yol Yarışı Yoğun İlgi Gördü
23/04/2017 20:12:38
Ulusal Egemenlik Bisiklet Yol Yarışı Yoğun İlgi Gördü

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen,"Ulusal Egemenlik Bisiklet Yol Yarışı" Süleymanpaşa ilçesi Barış ve Özgürlük Parkı önünden start aldı.

Bir çok ülke ve Türkiye'nin dört bir yanından 400'ün üzerinde katılımcının yer aldığı ve uluslararası boyut kazanan "Ulusal Egemenlik Bisiklet Yol Yarışı" 73 km'lik parkurdan oluşuyor..

Yarışma öncesi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Kaan Gaytancıoğlu,Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Behçet Atlı, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz  ve Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Sedat Akbıyık  katılımcılara başarılar diledi.

Tekirdağ Sahil Barış ve Özgürlük  Parkı önünde başlayan yarış Altınova, Barbaros, Kumbağ, Yeniköy, Uçmakdere, Hoşköy, Kirazlı, Çınarlı, Mürefte, Yukarıkalamış, Aşağıkalamış ve Eriklice rotasını takip ederek Şarköy Cumhuriyet Meydanı önünde sona erdi.

Yeniköy, Uçmakdere, Hoşköy, Çınarlı geçişleri sırasında eşsiz manzarası ile yarışmacıları büyüleyen 73 km.lik parkurda  (5km. lik neutral start dahil ), 26.km Yeniköy ve 52.km. Kirazlı köyü içerisinde organizasyon tarafından 2 adet su ve beslenme istasyonu kuruldu.

Şarköy Cumhuriyet Meydanı önünde sona eren yarışta,derece alan katılımcılara ödülleri takdim edilerek tüm misafirlere ikramlarda bulunuldu.

Dereceye giren yarışmacıların kategorilere göre dağılımı aşağıdaki gibidir;

19 Yaş ve Üzeri Kadınlar ;

1- ARZU SAĞNAK  PELOTON İSTANBUL