TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi 'Senfonik Destan' İle Kapılarını Açtı
13/01/2020 16:51:32
Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi 'Senfonik Destan' İle Kapılarını Açtı

İnsan odaklı belediyecilik anlayışı ile hizmetlerini sürdüren, sosyal belediyeciliğin kültürel alanında önemli çalışmalara imza atan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin Çerkezköy'e kazandırdığı en önemli değerlerden biri olan Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi, `19'dan Çok Önce 23'ten Sonsuza Senfonik Destan' adlı konserle kapılarını sanatseverlere açtı.

Özgün müziklerini şef Musa Göçmen'in bestelediği, anlatı metnini Devlet Tiyatrosu sanatçısı ve müzisyen Boğaçhan Sözmen'in kaleme aldığı Eserde, Cumhuriyet fikrinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün zihninde 1919'dan çok önce oluştuğu ve 1923'ten sonsuza kadar uzanacağı, destansı dille ve dönemin şahitlerinin anılarından yola çıkılarak anlatılıyor.

Çerkezköylü sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği konser sonunda Şef Musa Göçmen ile Devlet Sanatçısı ve Müzisyen Boğaçhan Sözmen'e birer çiçek vererek performanslarından dolayı tebrik eden Başkan Albayrak, "Cumhuriyet fikrinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün zihninde nasıl oluştuğunu, harika ve destansı bir dille bizlere yansıtan bu eserin oluşmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezimiz, bu muhteşem eserle kapılarını halkımıza açtı. Çerkezköy'e değer katacak ve kentin sosyal yaşamını daha da güçlendirecek olan, içerisinde tiyatroları, söyleşiler, paneller ve birçok etkinliğin gerçekleştirileceği Kültür Merkezimiz Çerkezköy'e ve bölgemize hayırlı uğurlu olsun. Özel günlerimizde bu tür anlamlı etkinlikleri Tekirdağlı vatandaşlarımızla buluşturmaya devam edeceğiz" dedi.

Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da yaptıkları konuşmalarda, Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi'nin yapımında emeği geçen ve Çerkezköylüleri Senfonik Destan ile buluşturan başta Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak olmak üzere tüm büyükşehir çalışanlarına teşekkür ettiler.

12.674 Metrekare toplam inşaat alanına sahip Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi bünyesinde 735 kişilik konferans salonu, 238 kişilik tiyatro salonu ve fuayeleri ile 3 adet sinema salonu bulunacak. İdari birimler ve fuaye alanlarının yanı sıra 9 adet sanat atölyesi, teknik kütüphane, 3 adet plastik sanatlar sınıfı, 1 adet bilim eğitim sınıfı, 1 adet görsel sanatlar sınıfı ve 5 adet de derslik bulunuyor.

Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi'nin kapılarını açtığı ilk etkinlik olma özelliğine sahip `Senfonik Destan' adlı konsere Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın yanı sıra CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, TESKİ Genel Müdürü İbrahim İçöz, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye yetkilileri ile vatandaşlar katıldı.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.