TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
23 NİSAN KUTLAMALARI KAPSAMINDA ÇELENK SUNMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
23/04/2021 10:54:56
23 NİSAN KUTLAMALARI KAPSAMINDA ÇELENK SUNMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Tekirdağ'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, pandemi nedeniyle maske, mesafe ve hijyen kurallarına uygun olarak kutlandı.

Süleymanpaşa ilçesindeki Tarihi Tekirdağ Valilik Binası önünde Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende, İl Milli Eğitim Müdürlüğü  tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Törende ayrıca, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda şiir kategorisinde Süleymanapaşa ilçe birincisi olan Ticaret Borsası Ortaokul Öğrencisi Zeynep Kösecioğlu tarafından şiir okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşma İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan tarafından yapıldı. Çelenk sunma töreni Şehitler ve Kovid-19 hastalığından dolayı hayatını kaybeden vatandaşlar için gökyüzüne balonlar bırakılması ile son buldu. 

Törene Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz, İl protokolü, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve öğrenciler katıldı.

Başkan Albayrak: "Bizlere Düşen En Büyük Görev Cumhuriyet'imize ve Atatürk'ün İlkelerine Sahip Çıkmaktır"

Tören sonrasında açıklama yapan Başkan Kadir Albayrak, "Ulusal egemenliğimizin, demokrasimizin ve Cumhuriyet'imizin temeli olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 101. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bizlere düşen en büyük görev Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün mirası olan güzel vatanımıza ve Cumhuriyet'imize sahip çıkmak ve Ata'mızın ilke ve devrimlerini yaşatmaktır. Türkiye Büyük Millet Meclisimizin 101. kuruluş yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyor, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını rahmet, saygı ve şükranla anıyorum." dedi.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.