TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
6. HASAT BAYRAMI COŞKU İÇİNDE GERÇEKLEŞTİ
30/06/2022 15:00:01
6. HASAT BAYRAMI COŞKU İÇİNDE GERÇEKLEŞTİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından çiftçilere destek olmak amacıyla gerçekleştirilen ve geleneksel hale gelen Hasat Bayramı'nın 6'ncısı, Kapaklı ilçesinin Uzunhacı Mahallesinde gerçekleştirildi.

 

Başkan Albayrak, "Verdiğimiz Desteklerle Tarım Ve Hayvancılık Faaliyetlerinde Girdi Maliyetlerini Azaltırken Kârlılığı Arttırdık"

Hasat Bayramında bir konuşma gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Yürekleri sevgi dolu, gönülleri aydınlık, emektar çiftçilerimiz, emek ve alın teriyle işlenen bereketli topraklarımızdan, bir yıllık mahsulün toplanacağı hasat dönemine ermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kovid-19 salgını ve içinde bulunduğumuz ekonomik kriz, hem gıda ürünlerine olan ihtiyacımızı hem de maliyet ve fiyatları arttırdı. Tarım ve hayvancılık yapan çiftçilerimiz ve üreticilerimiz, insanlık için varoluşsal öneme sahip görevi yerine getiriyor. Hayat pahalılığı ve gıdaya ulaşmanın zorlukları, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Kırsal Kalkınmayı Destekleme Projemizi hayata geçirmekle ne denli isabetli bir hizmete imza attığımız ortaya koydu. Başarılarla dolu 3000 günümüzü geride bıraktığımız şu günlerde, Türkiye'de tarım ve hayvancığa en fazla destek veren büyükşehir belediyesi olmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Siz değerli çiftçilerimiz ve üreticilerimize verdiğimiz desteklerle tarım ve hayvancılık faaliyetlerinde girdi maliyetlerini azaltırken kârlılığı arttırdık. Tarım ve hayvancılık alanında gerçekleştirdiğimiz hizmetlerimiz şunlardır: Mera İyileştirme ve Yönetimi Projesi, Baklagil Yem Bitkilerinin Ekiliş Alanlarının Genişletilmesi Projesi, Hayvan İçme Suyu Göletleri, Koyunculuğu Geliştirme ve Damızlık Koç Dağıtımı Projesi, Bağcılığı Geliştirme Projesi, Güneşin Gücü Projesi, Çiftçilere ve Üreticilere Makine Desteği, Tarımsal Sulama Projeleri, Tarla Yollarının Bakım ve Onarımı, Çiftçi Eğitim Programı, Süleymanpaşa Sebze ve Meyve Toptancı Hali, Süleymanpaşa Su Ürünleri Hali, Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi, Kırsal Turizmi Geliştirme Projesi, Mandacılığı Geliştirme Projesi, Odun Dışı Orman Ürünlerinin Geliştirilmesi Projesi, Trakya Bölgesinde İklim Değişikliği İle Mücadele ve Adaptasyon İçin Kapasite Artırımı Projesi, Meyveciliği Geliştirme Projesi, Dolusavaklar, Suvat Yapımı Projesi, Hayrabolu Şalgamlı Tarım Müzesi Yapmış olduğumuz tüm bu çalışmaların yanı sıra Hasat Şenliği geleneğini başlattık ve bu yıl 6'ncısını düzenliyoruz. Hasat Bayramının hayırlı olmasını diliyor, tüm çiftçilerimize bereketli ve bol kazançlı nice yıllar diliyorum." dedi.

Uzunhacı Mahalle Muhtarı Mehmet Çakır, Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak ve Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de yaptıkları konuşmada böylesi anlamlı bir etkinliği hayata geçirdiği için Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'a teşekkür ederek, çiftçilere bereketli bir hasat dönemi temennisinde bulundu.

6. Hasat Bayramı yapılan konuşmaların ardından hediye çekilişi, hasat uygulaması, protokol üyeleri tarafından stantların gezilmesi ve Modülasyon Orkestrası'nın birbirinden güzel şarkıları seslendirdiği konser ile coşku içinde son buldu.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.