TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Başkan Albayrak'tan Marmara Depremi'nin 17. Yıl Dönümü Mesajı
17/08/2016 09:00:36
Başkan Albayrak'tan Marmara Depremi'nin 17. Yıl Dönümü Mesajı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak,  Marmara Depremi'nin 17. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Albayrak, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin 17. yıl dönümünü bir kez daha derin bir hüzün ve acıyla yüreklerimizde yaşıyoruz. Deprem, ülkemizin en önemli gerçeklerinden biridir.  Ülkemizin yaşadığı en büyük felaketlerden biri olan 17 Ağustos depremi binlerce vatandaşımızın ölümüne ve yaralanmasına neden olmuş,  meydana gelen fiziksel,  ekonomik ve sosyal kayıplar acı sonuçlar ortaya çıkarmıştır.

Hayata yön veren doğa olaylarını tahmin etmek mümkün değildir. Fakat bilim kuruluşlarımızın yaptığı araştırmalar, muhtemel bir deprem felaketi ile yine karşı karşıya kalabileceğimizi gözler önüne seriyor. Bu nedenle korkmadan ve telaşa kapılmadan bilgili ve bilinçli bir yaklaşım içerisinde olmalıyız. Unutmamalıyız ki, bilgi eksikliği depremden daha büyük bir tehlikedir. Afetlerden korunmak ve meydana gelecek zararları azaltabilmek için afet bilinci yüksek bir toplum oluşturmak hepimizin vazifesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle,  17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin 17. yıl dönümünde ülkemizde ve tüm dünyada böyle felaketler yaşanmamasını temenni ederken, depremde hayatını yitiren canlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum."

 

 

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.